11 вересня | Виявлення справжнього ворога

“Адже наша боротьба не з тілом і кров’ю, але з началами, з владами, зі світовими правителями темряви цього [віку], з піднебесними духами злоби” (Еф. 6:12)

Не плутайте полонених із ворогом

Іноді в розпалі битви ми можемо втратити розуміння того, хто є нашим справжнім ворогом. В Ефесян 6:12 говориться, що ми боремося не проти грішних людей, а проти системи зла та надприродних сил, які впливають на їхні погляди та вчинки.

У своєму наступі на Боже Царство Сатана зібрав високоорганізовану армію занепалих ангелів. Павло класифікував їх “… началами… владами… світовими правителями темряви цього [віку]… піднебесними духами злоби” (Еф. 6:12).

Тут не наводиться детальний опис Сатанинської ієрархії, а дається лише загальне уявлення про її силу та складність. Очевидно, що “начала” і “влади” – це демони високого рангу. “[Світові] [правителі] темряви” – це, можливо, демони, які проникають у різні політичні системи світу, намагаючись спрямувати людських лідерів проти Божих задумів. Прикладом є демон, названий “[володарем] перського царства” в Даниїла 10:13, який протистояв ангельському посланцю Божому до Даниїла, поки на допомогу не прийшов архангел Михаїл. “[Піднебесні] [духи] злоби”, можливо, йдеться про демонів, причетних до найбільш огидних і жахливих гріхів – грубої аморальності, окультних практик, поклоніння Сатані тощо.

Ті, хто відкидає Христа і Бога, несвідомо стають полоненими на війні – захопленими та мобілізованими ворогом для досягнення його цілей. Трагічно, що, покінчивши з ними, він їх залишить, а вони підуть у вічне пекло.

Ви, напевно, знаєте невіруючих людей, яким подобається висміювати вашу віру та ускладнювати вам життя. Хоча це важко витримати, будьте терплячими та не зліться на них. Попросіть Бога зробити вас інструментом Його любові, досягаючи таких людей. Також моліться, щоби Бог позбавив їх духовної сліпоти, аби вони могли бачити за межами неправди Сатани й усвідомити свою потребу в Спасителі.

Мотивація до молитви: Прославляйте Бога за визволення вас із “влади темряви” і за перенесення вас до “Царства Свого улюбленого Сина” (Кол. 1:13). Попросіть Його використати вас сьогодні, щоби подолати сатанинський обман у чиємусь житті.

Подальше вивчення Писання: Будь ласка, прочитайте 2 Коринтян 4:3-7, звертаючи увагу на те, чому люди відкидають Євангеліє.

Джон МакАртур
Більше дописів

Leave a Reply