25 березня | Цінуйте Божі дари

«хліб наш насущний дай нам сьогодні» (Мт.6:11)

Джерелом кожного доброго дару в нашому житті є Бог

Бог дав нам усе, чим ми можемо користуватися та насолоджуватися в нашому житті: дощ, щоб зростали рослини, мінерали – для родючості ґрунту, тварин – в їжу та для нашого одягу, енергетику – для підтримки промисловості та роботи транспорту. Усе, що ми маємо, походить від Нього, і ми повинні завжди бути вдячними Богові за всі Його блага для людей.

Ісус сказав: «Тож якщо ви, будучи злими, умієте добрі дари давати вашим дітям, то наскільки більше ваш Небесний Отець дасть добра тим, які просять у Нього?» (Мт. 7:11). У посланні Якова 1:17 сказано: «Усе добре, що нам дане, і кожний досконалий дар походить згори, сходить від Отця світла, в Якого немає зміни, ні тіні переміни». Павло додає: «Адже всяке Боже творіння добре, і ніщо з того, що з подякою приймається, не підлягає відкиненню, бо воно освячується Божим Словом і молитвою» (1Тим. 4:4-5).

На жаль, невіруючі люди не бачать Бога за всіма Його благами. І це при тому, що кожна людина на землі щодня, по доброті Господа приймає від Нього безліч дарів. Грішники замість Божого доброго провидіння вірять у везіння чи в успіх. Божу милість вони проміняли на віру в силу природи та на безліч інших гріховних забобон. Люди цього світу не прославляють Бога та не дякують Йому (Рим. 1:21).

Великий пуританський письменник Томас Уотсон писав: «Якщо все навколо нас є дарами від Бога, подивіться на огидну невдячність людей, які грішать проти Того, Хто їх дав! Бог годує їх, а вони воюють проти Нього; Він дає їм хліб, а вони лаються на Нього. Як це зухвало й нерозумно! Хіба нам не оплакувати нечестивого, що має друга, який завжди його годує та дає гроші, а той – зраджує та завдає йому шкоди? Так невдячно грішники поводяться з Богом: вони не тільки забувають Його милості, але й зловживають ними. «Я їх нагодував, а вони чинили перелюб і ночували в домах розпусти» (Єр. 5:7). О, як жахливо грішити проти щедрого Бога – бити по руках Того, Хто нам допомагає!» (The Lord’s Prayer [London: The Banner of Truth Trust, 1972], p. 197).

Дуже сумно бачити таку людську невдячність, але як радісно роздумувати над тим, як нескінченний Бог про нас піклується і забезпечує всі наші потреби. Ніколи не сприймайте Його дари як належне! Споглядайте на Бога щодня та приймайте Його дари лише із вдячним серцем.

Мотивація до молитви: Будьте щедрими на хвалу Господеві за рясні Божі благословення.

Подальше вивчення Писання: Будь ласка, прочитайте уривок із Буття 1:29-31, звертаючи увагу на розмаїття їжі, яку Бог створив для вашої насолоди.

Джон МакАртур
Більше дописів

Leave a Reply